error-file:tidyout.log
error-file:tidyout.log
| Startpagina | Hosting | Informatie | Bedrijfsinfo | Zoeken | Formulieren |
error-file:tidyout.log
De Voordelen van een CMS

Het gebruik van een content management systeem biedt veel voordelen, maar heeft ook een paar nadelen.  
 

  1. Actualiteit

De actualiteit van een website of een intranet wordt door het gebruik van een content management systeem (CMS) verhoogd doordat iedere daartoe geautoriseerde medewerker eenvoudig en snel een bijdrage kan plaatsen. Er hoeft niet meer gewacht te worden op de beschikbaarheid van een medewerker met kennis van HTML-opmaakcodes.

  1. Consistentie

Het gebruik van een CMS zorgt ervoor dat een website consistenter wordt. Dit komt doordat de structuur en de vormgeving van de website grotendeels vastliggen. Medewerkers kunnen niet zo maar de vormgeving aanpassen.

  1. Personalisatie

Met behulp van een content management systeem kan een website eenvoudig worden gepersonaliseerd. Een bezoeker geeft voorkeuren aan op de site en vervolgens worden voortaan alleen de voor die bezoeker interessante zaken getoond.

  1. Kostenbesparing

De aanschaf van een content management systeem zorgt voor een tijds- en kostenbesparing doordat er geen aparte medewerkers hoeven te worden aangesteld voor het beheer van de website of het intranet. Het content management systeem neemt hun taken als het ware over.

Er zijn ook enkele negatieve gevolgen aan een content management systeem verbonden:

  1. Aanschaf en implementatie vaak kostbaar

Zowel de aanschaf als de implementatie van een content management systeem is vaak kostbaar. Het is daarom belangrijk dat de juiste keuze wordt gemaakt bij de aanschaf ervan. Vóór de aanschaf van een systeem moeten de wensen van alle betrokkenen worden vergeleken met de mogelijkheden en de kosten van verschillende systemen.

  1. Wijziging bestaande werkwijze

Vaak gaat het gebruik van een cms gepaard aan een verandering in werkwijze van medewerkers. Als dit niet goed van tevoren duidelijk is gemaakt, kan dit leiden tot weerstand bij gebruikers.

  1. Systeem is gebruikersonvriendelijk

Een aantal content management systemen zijn nog erg gebruikersonvriendelijk als het gaat om de editor en het zelf aanpassen van de sitestructuur en de vormgeving. Let hierop bij de aanschaf. Een wysiwyg editor, Word-integratie en 'drag and drop' in de navigatiestructuur zijn een 'must' voor een goed cms.

  1. Meer wensen van gebruikers

Soms leidt het gebruik van een cms ertoe dat gebruikers in hun enthousiasme nóg meer wensen hebben. Als het cms hierop moet worden aangepast, kan dit leiden tot heel wat onvoorziene extra kosten. Het is dus van belang om al bij de selectie rekening te houden met de schaalbaarheid van het systeem.

copyright © 2004 Hosting 4 Mambo, alle rechten voorbehouden